Een gevarieerd en uitgebreid parcours in Tubeke!

Het wedstrijdterrein van het  Criterium SD WORX Waals-Brabant voor beroepsrenners ligt in het landelijke westen van Tubeke tussen de Steenweg van Bergen, de N6, en de autosnelweg A8.

Na de start op de Chaussée de Mons, in de buurt van de rue de la Croisette, zal de koers het centrum van Tubize verlaten via de rue du Marais.

       

 

Zodra het vlakkere gedeelte van "rue Ferrer" en "rue Ripainoise" achter de rug is en de renners de rivier "de Zenne" oversteken, stijgen de hoogtemeters. Voorbij de steile wegen, naderen we een kaap die ten westen van het "W" wijngoed ligt...

De terugkeer naar het start- en aankomstpunt in het centrum van Tubeke begint naast het viaduct van de A8. Via "Rue Try Haut" (What's in a name? ) moet een laatste steile helling van bijna een kilometer bedwongen worden om het hoogste punt van de wedstrijd op 76 meter te bereiken.
Een al even steile afdaling leidt de renners langs de woonwijken van Tubeke naar de laatste kilometer op "avenue de Scandiano".

Vanaf deze dreef en via een laatste bocht naar rechts, rijden de renners terug naar "Chaussée de Mons".

Na de chicane op "la Grande Place" begint de laatste rechte lijn. De finishlijn ligt na 300 meter in zicht . Met 101 hoogtemeters en 9,3 km per ronde ,die 16 keer afgelegd wordt, lopen de hoogtemeters op tot 1700m en het totaal af te leggen kilometers tot 147 km. Het parcours voor vrouwen bestaat uit 20 ronden van 3 km. Na 60 km fietsen, bevindt de aankomst zich net na de chicane van  "La grande Place".

 

Het laatste rechte stuk begint en 300 meter later kan de winnaar/winnares triomfantelijk zijn/haar handen in de lucht steken en dit eerste Criterium SD Worx op zijn/haar palmares schrijven. Een gedreven race levert de eerste verdiende winnaar van het Criterium SD WORX Waals-Brabant op!

Het parcours voor mannen op kaart

 

 

Vertrek  Chaussée de Mons

Rue du Marrais
Rue Ferrer
Rue Ripainoise
Rue du Moulin
Chemin de Froye
   Chemin des 42 Bonniers
Rue Quenestine
Rue Quenestine
Rue Try-Bas
Rue Try Haut
Rue de l'Espinette
   Rue Jean Monnet
Rue Louise Weiss
Rue Bel Air
Avenue Salvador Allende
Rue Belle Vue
Rue des Blés D'or
Rue de l'Aigle
Rue Neuve Cour
Avenue de Scandiano
Chaussée de Mons   Arrivée

16 rondes van 9,2 km = 147 km

Het parcours voor vrouwen op kaart

 

 

Vertrek Chaussée de Mons

Rue du Marrais
Rue Ferrer
Rue des Fréres Vanbellinghen
Avenue Salvador Allende
Rue Belle Vue
Rue des Blés D'or
Rue de L' Aigle
Rue Neuve Cour
Avenue de Scandiano
Chaussée de Mons   Aankomst

30 rondes van +- 2 km = 60 km

U wilt deel te nemen aan het criterium? Contacteer ons!