Professioneel cycling event!

De stad Tubeke in Waals-Brabant heeft geen traditie van professionele wielerwedstrijden op haar grondgebied. Maar dit staat op het punt te veranderen! De nationale voetbalbond, maar ook de Belgische wielerbond heeft haar hoofdzetel in Tubeke staan. Een reden meer om Tubize op de fietskaart te zetten. Onder de verantwoordelijkheid van het gemeentebestuur, onder leiding van burgemeester Michel Januth en schepen van Sport Walter Bassegio, is het project ontstaan om Tubeke als fiets- en sportstad te promoten. Dit sportieve idee en de samenhangende promotie van de stad kan niet beter in de praktijk worden gebracht dan met een professionele wielerwedstrijd.

Van idee naar uitvoering is een lange weg, maar met de expertise van diverse externe partijen, waaronder SMB Organisation, Max Cap Production, ... werd snel een akkoord bereikt voor de organisatie van de koers. Drie verschillende wedstrijden; mannen pro, vrouwen pro en G wielrennen, staan op het wedstrijdprogramma. Voor de actieve fietsliefhebbers zijn er fietsinitiaties en speciale animaties.

Door Tubeke op zondag 28 augustus 2022 op de professionele wielerkalender te zetten, schrijft de stad wielergeschiedenis waarvan inwoners en bezoekers getuige kunnen zijn: CRITERIUM SD WORX WAALS-BRABANT

We beleven de koers samen!

 


Dag plannign

09h00 :

Een bijzondere koers bij de eerste zonnestralen!

 

 

Vous souhaitez vous inscrire ? Contactez-nous !